Zin-in-herfst-wandeling

Ga met het hele gezin lekker naar buiten om te genieten van de herfst! Vanaf Boeren Pitstop kan weer de Zin-in-herfst-wandeling worden gelopen! Trek er even samen op uit met een wandeling van 2 of 4,5 km loopt langs de boerenakkers en door het Horsterbos. Met de prikkelende bezinningsvragen en actieve doe-opdrachten worden al je zintuigen geprikkeld en krijg je gegarandeerd heel veel zin in de herfst. Laarzen aan en gaan!  


Opdrachten

Vraag je samen af waarom de bladeren van de bomen vallen, leer hoe een spin haar web maakt,  sta zo stevig als een boom en speel met de wind. Deze wandeling is een eenvoudig én goedkoop uitje maar zorgt bij jong en oud voor veel plezier, beweging, bezinning én een frisse neus. 

 

Praktische tips

Op het erf van het melkveebedrijf kan het boekje met de route en opdrachten worden afgehaald voor 3,50 euro. De auto kan worden geparkeerd op het erf of in de rechter wegberm.

De picknickplaats van Boeren Pitstop is in de herfst en winter in verband met de weersomstandigheden beperkt geopend. Er kan in de boomhut worden gespeeld en bij het zichtpunt in de koeienstal worden gekoekeloerd! Voordat je naar huis gaat tap je natuurlijk verse melk bij de melktap om thuis heerlijke warme chocolademelk te kunnen maken!  

Het Laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. Trek laarzen of stevige schoenen aan want het bos kan nat en modderig zijn. Het Laarzenpad is niet begaanbaar voor wielen, wel voor enthousiaste voeten.  Honden mogen mee mits aangelijnd. Het bos is opengesteld tot zonsondergang. Je loopt de route op eigen risico. 

Tips om mee te nemen

Neem een grote tas mee zodat je herfstschatten kunt verzamelen om daarmee thuis verder te knutselen. Of neem een plastic zak mee waar je aan de hengels een touwtje knoopt (zorg dat de tas nog open kan) zodat je kunt vliegeren. Ook leuk om mee te nemen: een spiegeltje om onder paddenstoelen te kijken of een klein spuitje met water om spinnenwebben beter zichtbaar te maken.