Tussenstop onderweg

Boeren Pitstop, aan het Erkemederpad 2 in Zeewolde, bevindt zich op een prachtig plekje in Zuidelijk Flevoland. U kijkt uit op de Randmeerbossen. Aan het einde van de straat fietst u al natuurgebied 'de Stille Kern' in, en verschillende stranden van het Randmeer zijn om de hoek. En dan te bedenken dat u neerstrijkt op een plekje waar zo'n 35 jaar geleden nog de zee was!

 

Met de step, de motor of te paard? 

Met welk vervoersmiddel u ook komt, u bent van harte welkom bij Boeren Pitstop! De elektrische fiets kunt u zomers opladen aan een van de oplaadpunten van groene stroom. Opgewekt in onze biogasinstallatie, uit de poep van de koeien waar u net naar heeft geloerd! Met onze biogas- en drooginstallatie Erk Energy als neventak, kunnen wij 1800 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Laarzenpad
Vanaf Boeren Pitstop kunt u op het laarzenpad een avontuurlijke wandeling lopen langs de boerenakkers en door het nabijgelegen Horsterbos. 

 

Fietsroutes Flevoland 

Boeren Pitstop bevindt zich tussen fietsknooppunt 66 en 68 (zie de kaart). De groene kappen van onze biogasinstallatie kunt u vanuit de wijde omgeving al zien. Via verschillende fietsroutes passeert u Boeren Pitstop. 

 

Wat dacht u van een rondje fietsen door het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa via de Picknickroute (28 km)? 

Fietsen langs de vogelrijke Randmeren via de Oud en Nieuw Land Route (45 km)? 

Of een lang eind uitwaaien tijdens een fietsroute door de Flevopolder (62 km)? 

 

Fietsroutes Gelderland

Fietsers vanuit Gelderland kunnen bij knooppunt 67 even afwijken van de fietsroute door het boerenlandschap tussen Nijkerk en Putten (44 km), de fietsroute door de Gelderse Vallei (50km) of de Zuiderzeeroute Nijkerk-Putten (53 km), door bij de rotonde richting de Nijkerkersluis te fietsen. Sla direct na de Nijkerkersluis rechtsaf en vervolgens tweemaal linksaf (Erkemederweg en Erkemederpad). Boeren Pitstop bevindt zich op de eerste boerderij aan uw rechterhand (tweede inrit).

Een andere optie is om af te wijken van de prachtige e-bike route door de Nijkerkerpolder (51 km) door bij knooppunt 52 de Zeedijk te vervolgen, bij de rotonde linksaf te slaan de Berencamperweg op, direct na de Nijkerkersluis rechtsaf te slaan en vervolgens tweemaal linksaf (Erkemederweg en Erkemederpad). Boeren Pitstop bevindt zich op de eerste boerderij aan uw rechterhand (tweede inrit).  

 

Het vervolg van uw route loopt na deze tussenstop vast gesmeerd. Wij wensen u alvast een koeiedag