Rondje fietsen

Boeren Pitstop, aan het Erkemederpad 2 in Zeewolde, bevindt zich op een prachtig plekje in Zuidelijk Flevoland. U kijkt uit op de Randmeerbossen. Aan het einde van de straat fietst u al natuurgebied 'de Stille Kern' in, en verschillende stranden van het Randmeer zijn om de hoek. En dan te bedenken dat u neerstrijkt op een plekje waar zo'n 35 jaar geleden nog de zee was!

 

Boeren Pitstop bevindt zich tussen fietsknooppunt 66 en 68 (zie de kaart). De groene kappen van onze biogasinstallatie kunt u vanuit de wijde omgeving al zien. Via verschillende fietsroutes passeert u Boeren Pitstop. 

 

Fietsroutes Flevoland: 

Wat dacht u van een rondje fietsen door het grootste aaneengesloten loofbos van West Europa via de Picknickroute (28 km)? 

Fietsen langs de vogelrijke Randmeren via de Oud en Nieuw Land Route (45 km)? 

Of een lang eind uitwaaien tijdens een fietsroute door de Flevopolder (62 km)? 

 

Van 13 april t/m 4 mei passeert u Boeren Pitstop tijdens de Zuidlob's Tulpentrots fietsroute. Geniet van de bloembollenvelden en dartelende lammetjes in de wei; lentekriebels gegarandeerd! 

 

Fietsroutes Gelderland: 

Fietsers vanuit Gelderland kunnen bij knooppunt 67 even afwijken van de fietsroute door het boerenlandschap tussen Nijkerk en Putten (44 km), de fietsroute door de Gelderse Vallei (50km) of de Zuiderzeeroute Nijkerk-Putten (53 km), door bij de rotonde richting de Nijkerkersluis te fietsen. Sla direct na de Nijkerkersluis rechtsaf en vervolgens tweemaal linksaf (Erkemederweg en Erkemederpad). Boeren Pitstop bevindt zich op de eerste boerderij aan uw rechterhand (tweede inrit).

Een andere optie is om af te wijken van de prachtige e-bike route door de Nijkerkerpolder (51 km) door bij knooppunt 52 de Zeedijk te vervolgen, bij de rotonde linksaf te slaan de Berencamperweg op, direct na de Nijkerkersluis rechtsaf te slaan en vervolgens tweemaal linksaf (Erkemederweg en Erkemederpad). Boeren Pitstop bevindt zich op de eerste boerderij aan uw rechterhand (tweede inrit). 

 

Paardenparking: 

Ruiters kunnen gebruik maken van de paardenparking bij de oprit van de boerderij.

 

Elektrisch oplaadpunt:  

Bij Boeren Pitstop kunt u uw elektrische fiets opladen aan een van de oplaadpunten van groene stroom. Opgewekt in onze biogasinstallatie, uit de poep van de koeien waar u net naar heeft geloerd! Met onze biogas- en drooginstallatie Erk Energy als neventak, kunnen wij 1800 huishoudens van elektriciteit voorzien.


Het vervolg van uw route loopt na deze tussenstop vast gesmeerd. Wij wensen u alvast een koeiedag