Laarzenpad

Loop een flinke wandeling door het Horsterbos, het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland en langs de boerenakkers op het zogenoemde Laarzenpad. Een stevige portie uitdaging en plezier. 

Start- en eindpunt is op het erf van Boeren Pitstop. Voor onderweg zijn er spelkaarten en routeboekjes met verschillende thema's en belevingsopdrachten verkrijgbaar.  Afgestemd op de doelgroep en wisselend per seizoen. De belevingswandeling voor gezinnen op het Laarzenpad, het Rondje Rust Rund en Ruimte (16+) ook Engelstalig beschikbaar, mijmeren met het Zinvol Wandelrondje (16+) of liever een spelkaart zoals het Smerig Speur Spel (8-12 jaar) of Fotospel (10+)? Alle activiteiten op het Laarzenpad, voor jong en oud, zijn gericht op het gebruiken van alle zintuigen, leren over de natuur en samen genieten.  
 

Korte of verlengde route                                                                                                                                                                       
Het Boeren Ommetje is de korte route van 2 km en daardoor geschikt voor jonge kinderen. De wandeling is voor oudere kinderen en volwassenen te verlengen met het Rondje Landerijen tot de langere (en mooiste) route van 4,5 km. 
 

Praktische tips

Het Laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. Trek laarzen of stevige schoenen aan want het bos kan hobbelig en modderig zijn. Het Laarzenpad is niet begaanbaar voor wielen, wel voor enthousiaste voeten. Kleed je niet te bloot om een tekenbeet te voorkomen, controleer jezelf nadien op teken en verwijder een eventuele teek zo snel mogelijk. Trek (zeker jonge kinderen) een lange broek aan om te voorkomen dat prikkende planten de blote huid raken. Honden mogen mee mits aangelijnd. Het bos is opengesteld tot zonsondergang. Je loopt de route op eigen risico.

 

Je bent van harte welkom om bij Boeren Pitstop lekker na te genieten van je wandeltocht met een heerlijk boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij. Laarzen aan en gaan! 

 

Laarzen aan en gaan!