Kom koe (ke) loeren

Als je de herkomst van je voedsel kent, heb je er ook waardering voor'.  Daarom bij Boeren Pitstop geen verkooppunt ‘aan de weg’ maar een gastvrije ontvangst óp het boerenerf, waar u bij aankomst meteen oog in oog met de koeien staat en in de stal kunt koekeloeren.

 

Op verschillende (creatieve) manieren reiken wij tijdens uw bezoek educatie en inspiratie aan rondom melk en de gangbare melkveehouderij. 

 

Eén liter melk wordt nergens ter wereld duurzamer geproduceerd dan hier in Nederland.  Dat is iets om trots op te zijn! Kinderen kunnen hier spelenderwijs ontdekken waar de melk vandaan komt. Melk is puur natuur en draagt bij onze gezondheid maar wordt momenteel onterecht af geserveerd in plaats van gewaardeerd. Wij leren u de essentiële en hoogwaardige voedingswaarden en gezondheidsvoordelen van melk weer kennen.  En inspireren u graag om zelf weer eens een toetje van onbewerkte melk te maken, in plaats van een pak vanillevla uit de supermarkt te trekken.  Bij Boeren Pitstop verbindt u zich met de herkomst van uw eten en steunt de lokale boer. Wij heten u loeiwelkom!  

 

---

 

Zie met eigen ogen hoe de koeien op ons melkveebedrijf vertoeven. Door onze stal jaarrond open te stellen, hopen we dat u zich een beeld kunt vormen van de gangbare melkveehouderij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, zorgen wij met veel toewijding voor onze dieren. Verbaas u hoe koel het is in de stal op een hete zomerdag. Zie van een afstandje hoe de koeien door de melkrobot worden gemolken. Of bewonder het bedje van gedroogde koeienpoep (!) waarop zij rustig liggen te herkauwen. En wie weet wordt er wel net een kalfje geboren!  


Bij Boeren Pitstop kunnen kinderen ontdekken en leren waar de mmmelk vandaan komt. Niet voorgelezen uit een prentenboekje maar door letterlijk tussen de geuren en geluiden op het boerenerf te spelen. Waan je een dagje de boer met het erfspel. Los met elkaar het boerderijmysterie van het verdwenen kalf op. Van april t/m september is het mogelijk een uitstapje naar de boerderij te maken met het kinderdagverblijf. Er is volop ruimte om te spelen. Lekker buiten. Dus ga weer eens een rondje wandelen of fietsen.   

Leuk om voort te loeien:  Ynte en Lucas van KinderpersBureau Zeewolde maakten in juni 2018 een loeileuk filmpje van het koe(ke)loeren bij Boeren Pitstop. Bij de picknickplaats op de boerderij in Zeewolde bewonderden zij het kalfje dat nét geboren was en leerden waar de melk vandaan kwam.