#strontgeluk gescheiden koemest

(Moes)tuin bemesten? Poep haal je bij boer Joep!

 

Een karretje vol gescheiden koemest, inclusief de kar in bruikleen (direct retour) voor 40 euro. Doordat de gescheiden koemest nog niet gedroogd is, is deze gemakkelijk te gebruiken, goed strooibaar en stuift niet. Gebruiken voor een regenbui. 

 

Digestaat is een eindproduct dat ontstaat na mestvergisting in biogasinstallatie. Wist je dat digestaat een hogere waarde heeft dan die van niet vergiste drijfmest? Het heeft namelijk een hoog gehalte aan direct werkzame stikstof en er is groene stroom uit geproduceerd! Meer voordelen over digestaat lees je in dit onderzoek van Wageningen Universiteit . 

 

Voedingsstoffen voor je (moes)tuin. 

Planten hebben voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. De belangrijkste voedingsstoffen zijn:

- stikstof (N, voor de groene delen van de plant)

- fosfor (P, voor sterke wortels) 

- kalium (K, voor stevigheid, weerstand, bloei en vruchtvorming)

Deze organische stoffen nemen planten niet direct op, omdat ze eerst afgebroken moeten worden tot mineralen. Dat gebeurt in de bodem. Door dit proces wordt het bodemleven bevorderd en de structuur van de grond verbeterd. Uiteindelijk blijven er voedingsrijke mineralen over. Na dit afbraakproces halen planten geleidelijk de voedingsstoffen die ze nodig hebben uit de bodem. 

 

Maak een afhaalafspraak via tel: 06 123 656 18

 

TIP: Denk aan het meenemen van de kentekenplaat!  

TIP: Er zijn ook zakken gedroogde koemestkorrels verkrijgbaar Boeren Pitstop in het Poephuys voor als je een kleinere hoeveelheid nodig hebt. Ideaal om voor een regenbui in de tuin te strooien als onderhoudsbemesting voor uw gazon (voorjaar, zomer, herfst),  voor buxus, hagen en bloeiende planten (voorjaar en begin zomer) en rozen (maandelijks maart-juli).