Kom koe (ke) loeren

Zie met eigen ogen hoe de koeien op ons melkveebedrijf vertoeven. Door onze stal jaarrond open te stellen, hopen we dat u zich een beeld kunt vormen van de gangbare melkveehouderij. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, zorgen wij met veel toewijding voor onze dieren. Verbaas u hoe koel het is in de stal op een hete zomerdag. Zie van een afstandje hoe de koeien door de melkrobot worden gemolken. Of bewonder het bedje van gedroogde koeienpoep (!) waarop zij rustig liggen te herkauwen. En wie weet wordt er wel net een kalfje geboren!  


Bij Boeren Pitstop kunnen kinderen ontdekken en leren waar de mmmelk vandaan komt. Niet voorgelezen uit een prentenboekje maar door letterlijk tussen de geuren en geluiden op het boerenerf te werken. De kruiwagens en stevige scheppen liggen al te wachten. Nieuwsgierige kinderen kunnen educatieve belevingsopdrachten doen. Er is volop ruimte om te spelen. Lekker buiten. Dus ga weer eens een rondje wandelen of fietsen.  

 

Leuk om voort te loeien:  Ynte en Lucas van KinderpersBureau Zeewolde maakten in juni 2018 een loeileuk filmpje van het koe(ke)loeren bij Boeren Pitstop. Bij de picknickplaats op de boerderij in Zeewolde bewonderden zij het kalfje dat nét geboren was en leerden waar de melk vandaan kwam.