Verse mmmelk uit de melktap

NIEUWTJE!
BINNENKORT TAPT U BIJ BOEREN PITSTOP VERSE ONBEWERKT MELK UIT DE MELKTAP!
NAAR VERWACHTING VANAF EIND JULI. LOEI HET ALVAST VOORT! 

 

Mmmelk direct van de koe en rechtstreeks van melkveebedrijf Erk Dairy in Zeewolde. Verser kan niet! 

 

Deze verse Mmmelk is onbewerkt en voldoet aan alle kwaliteitseisen. Alle essentiële vitamines en mineralen, gezonde vetten en hoogwaardige eiwitten waar melk van nature rijk aan is, worden behouden en dat heeft vele gezondheidsvoordelen. Rauwe melk is vol en romig van smaak. Puur genieten van loeilekkere zuivel!  

 

 

Zelf lokaal getapte Mmmelk is dus zuivel met minder voedselkilometers en milieu-impact, helpend voor het behoud van groen, landbouw en de economie in de eigen regio. Duurzaam, verantwoord geproduceerd lokaal voedsel is beter voor ons lichaam, de lokale gemeenschap én de aarde. 

 

Van deze Mmmelk weet u precies de herkomst. U kunt het met eigen ogen zien! Bij Boeren Pitstop, onderdeel van Erk Dairy, wordt u gastvrij ontvangen om zelf te komen koe(ke)loeren hoe er op de voormalige Zuiderzee 24/7 met veel toewijding voor de dames wordt gezorgd:  

 

- Zo ervaart u zelf hoe koel het in de stal is op een hete zomerdag, onder het geïsoleerde dak met daarop 1100 (!) zonnepanelen. 

 

- Treft u de dierenarts die haar tweewekelijkse visite loopt. Mede daardoor is het gebruik van antibiotica (alleen in uiterste nood en volgens een strikt behandelprotocol) zelfs lager dan op een gemiddeld biologisch melkveebedrijf. 

 

- U ziet zelf hoe een koe heerlijk ontspant terwijl ze zich laat masseren door de koeborstel. En met een beetje geluk wordt er net een kalfje geboren!   

 

- U ziet hoe de koeien gemiddeld drie maal per dag zelf naar de melkrobot gaan. Zij kiezen zélf wanneer en hoe vaak zij gemolken worden. 

 

- Hoe de koeien, om gemiddeld zo’n dertig liter melk per dag te kunnen produceren, een uitgebalanceerd rantsoen krijgen gevoerd. Met onder meer gras (75%) en maïs dat verbouwd is op eigen land dat groeit met de mest van eigen koeien. 

 

- De kringloop gaat op dit bedrijf nog veel verder omdat deze mest eerst nog eens gebruikt wordt in de biogasinstallatie om groene stroom te produceren voor 1800 (!) huishoudens. De vrijgekomen warmte wordt gebruikt om de dikke vaste mest te drogen, wat onder andere gebruikt wordt als strooisel in de ligboxen. Duurzaam!  

 

- U ziet van dichtbij hoe de koeien rustig herkauwend op dit comfortabele en hygiënische bedje van gedroogde koeienpoep liggen. Terwijl u oog in oog staat met dit bijzondere dier, dat in staat is gras om te zetten in melk, boordevol vitamines en mineralen die goed zijn voor uw lichaam. 

 

In onze optiek ‘geeft een koe wat ze krijgt’. Dus is ons er alles aan gelegen om zorg te dragen voor een optimale gezondheid en welzijn van onze melkkoeien. Samen met onze medewerkers en stagiaires, die al net zo gek zijn op koeien als wij.  ‘Samen de mouwen opstropen, samen met de beentjes omhoog’ is een van de motto’s van ons bedrijf. Wij hopen dat u ervan mee geniet!