Laarzenpad

Loop vanaf Boeren Pitstop een flinke wandeling door het Horsterbos en langs de boerenakkers op het zogenoemde Laarzenpad. Voor onderweg zijn er spelkaarten en routeboekjes met verschillende thema's en belevingsopdrachten verkrijgbaar.  Afgestemd op de doelgroep en wisselend per seizoen.  Alle activiteiten, voor jong en oud, zijn gericht op het gebruiken van alle zintuigen, leren over de natuur en samen genieten.  
 

Korte of verlengde route                                                                                                                                                                       
Het Boeren Ommetje is de korte route van 2 km en daardoor geschikt voor jonge kinderen. De wandeling is voor oudere kinderen en volwassenen te verlengen met het Rondje Landerijen tot de langere (en mooiste) route van 4,5 km. 
 

Route 

De route, thema-boekjes en spelkaarten zijn exclusief verkrijgbaar bij Boeren Pitstop van april t/m medio september.  

 

Leuke interactieve wandeling (2 of 4.5 km)

Het Laarzenpad, een avontuurlijke wandelroute voor het hele gezin. Je wandelt door het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland, en langs boerenakkers. Avontuurlijk omdat je wandelt over onverharde en soms moeilijk begaanbare paden. Het trakteert jou en je kinderen op een stevige portie uitdaging en plezier. Snel die laarzen aan en gaan!

Korte en verlengde route

 

Activiteiten

Kies een gezellige activiteit tijdens het lopen van de korte of verlengde  route op het Laarzenpad. Bijvoorbeeld: 

 

Belevingsopdrachten (5+)

In de zomer een grastouw wedstrijd houden en in de herfst leren over de vuilnismannen in het bos... Afgestemd op het seizoen zijn er voor het Laarzenpad opdrachtenboekjes met wisselende thema's voorhanden. Genieten voor gezinnen met jonge kinderen! 

 

Spelkaarten (8+)

Speuren naar een boom met snottebellen of een bodypaint met modder… Kinderen van circa 8 tot 12 jaar spelen tijdens de wandeling tegen elkaar met behulp van het Smerig Speur Spel. Met de foto(mobiel)camera in de hand, kunnen kinderen (10+) elkaar uitdagen met het Fotospel. De actieve spelkaarten zorgen voor competitie en hilariteit! Of krijg lentekriebels met het Lente spel (voor kinderen van 4-8 jaar) op het Laarzenpad! Wie ziet wat typisch lente is? 

 

Bezinningswandeling (18+)

‘Loop je het liefst tegen de wind in of met de wind mee?’ Volwassenen kunnen op het Laarzenpad een Zinvol Wandelrondje (4,5 km) lopen. Met prikkelende vragen, afbeeldingen en quotes voor onderweg. Om alleen over te mijmeren of met iemand anders over van gedachten te wisselen. Echt een fijne bezinningswandeling! 

 

Praktische tips

Het Laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. Trek laarzen of stevige schoenen aan want het bos kan hobbelig en modderig zijn. Het Laarzenpad is niet begaanbaar voor wielen, wel voor enthousiaste voeten. Kleed je niet te bloot om een tekenbeet te voorkomen, controleer jezelf nadien op teken en verwijder een eventuele teek zo snel mogelijk. Trek (zeker jonge kinderen) een lange broek aan om te voorkomen dat prikkende planten de blote huid raken. Honden mogen mee mits aangelijnd. Het bos is opengesteld tot zonsondergang. Je loopt de route op eigen risico.

 

Je bent van harte welkom om bij Boeren Pitstop lekker na te genieten van je wandeltocht met een heerlijk boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij. Laarzen aan en gaan!