Laarzenpad

Loop vanaf Boeren Pitstop een flinke wandeling door het Horsterbos en langs de boerenakkers! Met leuke belevingsopdrachten waarbij kinderen met behulp van al hun zintuigen leren over de natuur en samen genieten. Je bent van harte welkom om bij Boeren Pitstop lekker na te genieten van je wandeltocht met een heerlijk boerenijsje of andere lekkernij van de boerderij.  

 

Korte of verlengde route                                                                                                                                                                       
Het Boeren Ommetje is de korte route van 2 km en daardoor geschikt voor jonge kinderen. Voor stoere oudere kinderen en voor volwassenen is de route te verlengen met het Rondje Landerijen tot 4,5 km. 

 

Route 

Het boekje met de route en belevingsopdrachten voor kinderen is exclusief verkrijgbaar bij Boeren Pitstop van april t/m september. Het boekje kost 3 euro per groep. 

 

Praktische tips

Het laarzenpad is voor avontuurlijke wandelaars: het pad is niet verhard en soms moeilijk begaanbaar. Trek laarzen of stevige schoenen aan want het bos kan hobbelig en modderig zijn. Het laarzenpad is niet begaanbaar voor wielen, wel voor enthousiaste voeten. Kleed je niet te bloot om een tekenbeet te voorkomen, controleer jezelf nadien op teken en verwijder een eventuele teek zo snel mogelijk. Trek (zeker jonge kinderen) een lange broek aan om te voorkomen dat prikkende planten de blote huid raken. Honden mogen mee mits aangelijnd. Het bos is opengesteld tot zonsondergang. Je loopt de route op eigen risico.